Главная » Архив материалов

Бобтейл

Японский бобтейл (ми-ке)

Бобтейл Японский (увеличить) ... Читать дальше »

Просмотров: 648 | Добавил: Baron | Дата: 03.01.2011 | Комментарии (0)

Тонкінез

Тонкінез – кіт з екзотичною історією. Ця порода прийшла з Тон-кінської затоки на півдні Китаю та сході Північного В’єтнаму, з історичною назвою Тон кінг Тонкинг (Tongking). У цих місцях з теплим і вологим кліматом мешкали безжальні пірати, у котрих і з’явилися тонкінези – суміш бірманських і тайських порід.

Тонкінез – прекрасна тварина, що стане окрасою будь-якого дому. Багатьох котів, привезених на Захід зі Сходу, вважали бірманським чи тайськими, а насправді це були тонкінези. Та недивно, що траплялися помилки – всі три породи мають схожі візуальні особливості.

У тонкінських котів цікава шерсть. Вона блискуча, від короткої до середньої, дуже тонка та шовковиста на дотик. На мордочці, вухах, лапках і хвості – виразні мітки.

Тонкінські коти мають вроджену любов до людей та надзвичайно гарну вдачу. Вони розумні, допитливі, комунікабельні та добрі. Вони зовсім не мають вираже ... Читать дальше »
Просмотров: 423 | Добавил: Baron | Дата: 03.01.2011 | Комментарии (0)

Сфінкси

Цей кіт – вишукана статуетка. Сфінкса не можна назвати котом, це істота, що ніби прийшла з іншої планети.

У світі наразі існує 3 породи голих котів-сфінксів:
канадський сфінкс
донський сфінкс (чи донський лисак)
петербурзький сфінкс (або пітер-болд)

Сьогодні світове визнання здобули лише канадські сфінкси. Це досить стабільна порода з 40-річним стажем, яка передає свої риси за рецесивним типом. Два інші різновиди сфінкса – пітер-болд і донський сфінкс – порівняно молоді (близько 15 років) та все ще перебувають на стадії становлення.

Згадки про безшерстих котів знаходимо ще в античності. Голі коти, певно, були ще в ацтеків. Представників згодом зниклої давньої породи, названої пізніше мексиканською безшерстою, демонстрували на перших виставках котів у США на початку ХХ ст. Остання пара дожила до 30-х рр., на жаль, так і не лишивши нащадків.
... Читать дальше »
Просмотров: 638 | Добавил: Baron | Дата: 03.01.2011 | Комментарии (0)

Сіамський кіт має характерний кольоровий малюнок темних плям-значків на більш світлій палевій шерсті й сапфірових мигдалеподібних очах. Його, мабуть, ні з ким не сплутаєш. Та й характером він виділяється серед інших порід. 





Походження цього кота виразно східне. Цю породу тримали як домашню при королівському дворі Сіаму ще наприкінці XVІ століття, але, можливо, вона родом і з більше "далекого” Сходу. За переказом, в 1884 році якийсь містер Оуен Гоуд із британського генерального консульства в Банкоці привіз у Великобританію пару сіамських котів. Відповідно до легенди, ця пара була подарована особисто йому за великі заслуги королем Сіаму, що означало найвищу нагороду, оскільки вивести котівіз Сіаму було просто неможливо. Далі легенда розповідає, що ці котина своїй батьківщині в Сіамі шанувалися в храмах як священні тварини, їх там любили й поважали. Уже в 1892 році з’явився перший стандарт "коро ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 1063 | Добавил: Baron | Дата: 03.01.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3


Copyright MyCorp © 2024